pityesz konyhája

pityesz konyhája

Bolognai.

2024. november 11. - Pityesz konyhája

Előr megpucolunk és apró kockára vágunk egy hagymát majd kevés olajon meg piritjuk. Ha ez megvan mehet rá a kristály cukor.3 evő kanál elegendő. Ez után mehet rá a chorizo.Ha ez nincs jó a sima füstölt kolbász is ebből 100 gramn elegendő de el is hagyható.Ez után mennek rá a fűszerek:só,bors,vegeta,fokhagyma vagy fokhagyma granulátum,oregano,bazsalimom. Ez után mehet rá a darált hús.Alapból marhát szoktak írni,de mi jobban szeretjük a sertést no meg pénztárca barátibb is.Ebből 1 kiló elég.Ez után következhet a sofritto alap.Ami áll 2 répából és halványító zellerből.Csak a halványító zeller nem mindig kapható így azt sima zellerel helyettesítem. Ebből elég egy kisebb fej. Felhasználok annyit mint a répából a maradékot pedig kiporciózva lefagyasztom. A zöldségeket célszerű a reszelő apró lyukán lereszelni. A húst addig pirítjuk míg ki nem fehéredik. Ez után mehet bele a sűrített paradicsom.Ebből 2x400 ml szoktam használni meg egy pici vizet attól függően hogy mennyire sűrű a paradicsom. Ez után mehet  bele a piros paprika hogy legyen némi szine.Ebből két teás kanálnyi elég.Ez után mehet bele a tejszín.Ami egyesek szerint azért kell bele hogy krémesebb legyen de el is hagyható.Ez után készre főzzük és spagettivel meg reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://p-k13-.blog.hu/api/trackback/id/tr4018729082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása